Crosstrainer van fitwinkel.be

Crosstrainer van fitwinkel.be

Van alle fitnessapparaten is de crosstrainer de topper. Met trainen op een crosser kun je:

  • Afvallen door vet te verbranden
  • Uithoudingsvermogen verkrijgen

De beweging is zeer doordacht. Een crosstrainer is voor iedereen. De kans op letsel is klein.

Het assortiment

Het assortiment van crosstrainers bij fitwinkel.be is groot, wij hebben vooraanstaande merken zoals:

  • Matrix
  • Virtufit
  • Bowflex
  • Flow
  • Tunturi
  • Finnlo
  • Hammer

Binnen het assortiment crosstrainers zijn enorme prijsverschillen. Ondanks de prijsverschillen zijn het kwalitatief goede crosstrainers, en dat zeker voor het trainen thuis. Bij trainen in een fitness wordt een crosstrainer meermalen per dag gebruikt en dat kunnen de fitnessapparaten makkelijk verdragen. Kun je nagaan als het thuis iedere dag of om de dag gebruikt wordt, op die manier gaat een crosstrainer jaren mee. Bij iedere crosstrainer staat het belastbaar gewicht, dit kan oplopen tot meer dan 180 kilo, dus ook met dat betreft kunnen crossers veel verdragen. Over het algemeen is een crosstrainer fluisterstil, ook al speelt dat vaak geen rol; velen trainen immers met luide muziek op de achtergrond. De weerstand is goed te regelen, bij iedere crosstrainer is er een level te vinden waarop je de inspanning kan maken. De crosstrainer vergt weinig instructies, het is in feite de handen en voeten op een logische plek zetten en de beweging maken. Desalniettemin zijn er bij veel crossers instructies toegevoegd en niet uitzonderlijk een trainingsschema. Omdat trainen zeer persoonlijk is, zeker als dat samenhangt met een dieet, ook in dit artikel een globale uitleg van trainen op een crosstrainer.

Trainingsdoelen

De beweging maken is dus eenvoudig maar zeer doordacht. Terwijl je op de meeste hometrainers enkel de benen gebruikt, bewegen op een crosstrainer de armen mee. Hierdoor zijn veel spieren en spiergroepen actief wat bijzonder goed is voor de verbranding. Armen en benen zitten immers aan de romp vast, door de armbeweging train je ook de bovenrug en borstspieren. Door de beweging met de benen de onderrug en buik. Om die redenen is de crosstrainer ideaal voor afvallen middels vet verbranden en het verkrijgen van uithoudingsvermogen. Een favoriete methode om doelen te bereiken is cardio, oftewel trainen op hartslag. Een andere methode is trainen op tijd, en niet uitzonderlijk een combinatie van de twee. Crosstrainers zijn dan vaak compleet met calorieteller, hartslagmeter, en ook geeft het de tijd aan hoelang je actief bent. Effici├źnt is trainen op hartslag. Daarmee kun je zeer persoonlijk je doelen bereiken. Een belangrijke factor bij trainen op hartslag is leeftijd. De maximale hartslag is bij iedereen 220 slagen per minuut, maar daar moet de leeftijd vanaf getrokken worden, en dan is die uitkomst de maximale hartslag. Stel, iemand is 40 jaar oud, dan is de maximale hartslag 220 – 40 = 180 slagen per minuut. Stel dat diegene graag af wil vallen door lichaamsvet te verbranden, dan houdt diegene 70% van het maximum aan. 70% is ongeveer 126 hartslagen per minuut, en dat wordt dan een zone van 121 tot 131 hartslagen per minuut. Het is de eenvoudigheid zelve, de sporter stapt op de crosstrainer, wordt eerst warm en voert daarna met de weerstand het level op totdat diegene een hartslag van tussen de 121 en 131 meet. Dan is het de sport om enige tijd die inspanning aan te houden. Liever een vol uur de workout maken dan een half uur. Een ander trainingsdoel is meer conditie verkrijgen, en daarvoor zijn verschillende methodes. Een methode lijkt veel op de al omschreven training, maar dan is de zone 80% van de maximale hartslag. Voor diegene van 40 jaar oud is dat dan 144 slagen, en dit in een zone van 139 tot 149 hartslagen per minuut. Ook weer eerst warm crossen, daarna de weerstand opvoeren tot het punt dat de hartslag ineens omhoog schiet, en in die zone trainen. Tevens proberen om een geruime tijd de beweging door te zetten. Een andere methode is interval. De geoefende sporter voert de hartslag op tot 90% van het maximum, doet het daarna rustig aan met crossen om later weer de hartslag op te voeren tot 90%. Mocht dit 5 keer achter elkaar lukken dan heeft diegene een goede conditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.