Review hometrainer Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5

Review hometrainer Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5

Een hometrainer is een van de meest ideale apparaten om thuis te hebben als je graag fit en gezond wil blijven, met enige regelmaat in beweging wil blijven maar simpelweg of geen tijd hebt om je in te schrijven bij een sportschool, of het niet zo fijn vindt. Een hometrainer heeft talloze voordelen en is dan ook een ideaal fitnessapparaat voor thuis. Hometrainers komen ook in bijna elke sportschool wel voor en zijn erg handig om te gebruiken met diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan afvallen, gezonder worden, of simpelweg om je spieren even op te warmen alvorens te beginnen aan een intensieve krachttraining. In deze review hebben we het over een specifieke hometrainer, namelijk de Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5.

Voordelen hometrainer

Zoals gezegd hebben hometrainers talloze voordelen. Niet iedereen houdt ervan om naar de sportschool te gaan en tussen talloze andere sporters zijn of haar oefeningen te doen. Sommige mensen doen het liever thuis, sommige vinden dat hygi├źnischer en anderen hebben simpelweg de tijd er niet voor om meerdere malen per week naar de sportschool te gaan. Een hometrainer thuis is daarbij ideaal en heeft erg veel voordelen. Om te beginnen kun je er gebruik van maken wanneer je maar wilt. Denk aan het net een kwartiertje eerder op te staan op een werkdag en je dag fit te beginnen, of voor het slapen nog even gebruik te maken van de hometrainer. Wetenschappelijk onderzoek wijst overigens uit dat het regelmatig gebruiken van een hometrainer ook voor een betere nachtrust zorgt. Verder is een hometrainer erg goed voor het hart en voor de conditie. Ben je erg snel uitgeput? Je zult na een paar weken de hometrainer te gebruiken al verschil merken in je uithoudingsvermogen. Ook is de kans op hartziekten en vaatziekten een stuk kleiner. Verder zet je met een hometrainer veel verschillende spieren aan de slag. Dit zijn onder anderen je kuiten, bovenbenen, rug, maar ook je buikspieren. Verder is het een groot voordeel dat je met een hometrainer overtollig vet verbrand. Voor de mensen die willen afvallen is het dus ook ideaal om een aantal keer per week even gebruik te maken van de hometrainer.

Specificaties Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5

De hometrainer Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5 is een erg handige hometrainer met veel verschillende opties. De hometrainer is een erg professionele uitvoering. Het weerstandssysteem van de Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5 bestaat uit een magnetisch remsysteem en de gebruiker heeft dan ook de mogelijk om het weerstandssysteem handmatig te bedienen. De hometrainer werkt op batterijen en weegt zo’n 52 kilogram. Verder bevat het apparaat een erg handig display. Hierop kun je bijvoorbeeld zien wat je huidige snelheid is, hoeveel calorie├źn je tot nu toe verbrand hebt en hoe groot de afstand is die je in werkelijkheid gefietst zou hebben. Het display type is een LCD. Verder heeft de hometrainer Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5 wieltjes aan de onderkant. Erg handig dus voor als je de hometrainer binnen huis wilt verplaatsen. Dit is slechts een kwestie van duwen of trekken en het zal erg soepel gaan. De hometrainer is volledig verstelbaar. Dit houdt in dat zowel het zadel als het stuur, maar ook de afstand tussen bijvoorbeeld het zadel en het stuur aan te passen zijn. Dit is bijvoorbeeld erg handig als meerdere mensen gebruik zullen maken van de hometrainer. Iedereen heeft dan de mogelijkheid het apparaat afhankelijk van zijn of haar eigen lengte in te stellen. Verder heeft de hometrainer een Poly-V aandrijfriem. De zadel is een sportzadel en wordt als relatief comfortabel ervaren. Daarnaast is er bij het stuur een fleshouder. Erg handig dus voor de dorst gedurende het sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *