Een fitnessapparaat voor iedereen

Een fitnessapparaat voor iedereen

Fitnessapparatuur

Fitnessapparaten zijn er in allerlei soorten en maten. Veel fitnessapparaten die voorkomen in sportscholen kunnen ook aangeschaft worden voor eigen gebruik thuis. Er zijn verschillende fitnessapparaten die zowel voor thuisgebruik als in de sportschool erg populair zijn. Deze fitnessapparaten hebben ieder hun voordelen en nadelen. Hieronder bespreken we 4 van deze fitnessapparaten.

Hometrainer

De hometrainer brengt erg veel voordelen met zich mee. Een hometrainer is een variant van een fiets die je thuis kunt gebruiken. Dit is erg handig en je zult dan ook binnen de kortste keren gezonder worden als je dagelijks gebruik maakt van de hometrainer. Een hometrainer is goed voor diverse spieren zoals de buikspieren en de beenspieren, die met het juiste weerstandsniveau goed aan de slag gezet worden. Daarnaast verbrandt de hometrainer ook overtollige vetten, beschermd het je tegen ziekten zoals hartziekten en zorgt het voor een betere bloedsomloop. Dit apparaat thuis hebben en er niet voor de deur uit hoeven kan zorgen dat je het vaak gaat gebruiken waardoor je ook snel fit wordt. Een nadeel volgens velen is echter wel dat de hometrainer veel ruimte in beslag neemt in huis. Het kan daarom een optie zijn om een variant te kopen die inklapbaar is, of een hometrainer te kiezen met wieltjes waardoor je hem ten alle tijden kunt verplaatsen naar de ruimte die je wil.

Roeitrainer

Roeitrainers hebben het voordeel dat ze het volledige lichaam van de mens aan de slag zetten. Zowel kracht als conditie worden getraind met de roeitrainer. Je maakt bewegingen waarbij je de spieren van je armen en benen direct aan het werk zet, maar daarnaast train je ook een deel van je rug en je buikspieren. Roeitrainers hebben vaak een elektronische weerstandsverstelling die kan worden bediend door middel van het schermpje. Het aantal niveaus is verschillend per roeitrainer. Het voordeel van de duurdere varianten is vaak dat deze meerdere niveaus hebben op het gebied van weerstand. Er zijn erg lichte roeitrainers, maar het nadeel van deze varianten is dat ze vaak kwalitatief niet zeer hoog zijn. De kwalitatief zeer goede roeitrainers hebben vaak dus het nadeel dat ze erg zwaar zijn. Het verplaatsen binnen huis kan dus een aardige opgave zijn. Meestal zijn het stoeltje, het voetenpedaaltje en alle afstanden verstelbaar.

Crosstrainer

De crosstrainer komt veel voor, maar wordt minder thuis gebruikt dan de hometrainer. Een verschil tussen de crosstrainer en bijvoorbeeld de hometrainer of de roeitrainer is dat de roeitrainer en hometrainer ook behoorlijk bijdragen aan de ontwikkeling van bepaalde spiergroepen. De crosstrainer daarentegen doet dit een stuk minder. Deze is namelijk met name bedoeld om echt het uithoudingsvermogen te trainen en overtollige vetten te verbranden. Het voordeel van de crosstrainer is dus dat deze erg goed is voor het afvallen en ook zorgt voor een betere conditie. Iets dat als een nadeel beschouwd kan worden is dat de crosstrainer erg weinig bijdraagt aan de ontwikkeling van spieren. Een ander voordeel is weer dat het regelmatig gebruiken van de crosstrainer zorgt voor een betere bloedsomloop en weerstand. Vooral dit laatste kan zorgen dat je minder kans hebt op diverse ziektes.

Loopband

De loopband, de bekendste fitnessmachine als het gaat om cardio. Er zijn talloze loopbanden in allerlei soorten en maten. Het grootste voordeel dat vaak wordt gezien bij een loopband is dat je de mogelijkheid hebt binnen in huis gewoon te rennen. Rennen is en blijft immers een van de beste manieren om je conditie te trainen en af te vallen. De loopband kan in sommige gevallen ook bijdragen aan de ontwikkeling van spieren, zoals de beenspieren, maar dit is vooral op het moment dat je de loopband stijl laat lopen. Een voordeel is dus dat je het zowel conditioneel als qua kracht zwaar kunt maken voor jezelf met een loopband. Loopbanden zijn er in het klein en in het groot. Inklapbare varianten zijn vaak erg populair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.