Guillaumeledent.be https://www.guillaumeledent.be Mon, 06 Jul 2020 10:17:55 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.14 Review hometrainer Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5 https://www.guillaumeledent.be/2020/06/12/review-hometrainer-life-fitness-icg-indoor-cycle-ic5/ https://www.guillaumeledent.be/2020/06/12/review-hometrainer-life-fitness-icg-indoor-cycle-ic5/#respond Fri, 12 Jun 2020 10:17:12 +0000 https://www.guillaumeledent.be/?p=56 Een hometrainer is een van de meest ideale apparaten om thuis te hebben als je graag fit en gezond wil blijven, met enige regelmaat in beweging wil blijven maar simpelweg of geen tijd hebt om je in te schrijven bij een sportschool, of het niet zo fijn vindt. Een hometrainer heeft talloze voordelen en is dan ook een ideaal fitnessapparaat voor thuis. Hometrainers komen ook in bijna elke sportschool wel voor en zijn erg handig om te gebruiken met diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan afvallen, gezonder worden, of simpelweg om je spieren even op te warmen alvorens te beginnen aan een intensieve krachttraining. In deze review hebben we het over een specifieke hometrainer, namelijk de Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5.

Voordelen hometrainer

Zoals gezegd hebben hometrainers talloze voordelen. Niet iedereen houdt ervan om naar de sportschool te gaan en tussen talloze andere sporters zijn of haar oefeningen te doen. Sommige mensen doen het liever thuis, sommige vinden dat hygiënischer en anderen hebben simpelweg de tijd er niet voor om meerdere malen per week naar de sportschool te gaan. Een hometrainer thuis is daarbij ideaal en heeft erg veel voordelen. Om te beginnen kun je er gebruik van maken wanneer je maar wilt. Denk aan het net een kwartiertje eerder op te staan op een werkdag en je dag fit te beginnen, of voor het slapen nog even gebruik te maken van de hometrainer. Wetenschappelijk onderzoek wijst overigens uit dat het regelmatig gebruiken van een hometrainer ook voor een betere nachtrust zorgt. Verder is een hometrainer erg goed voor het hart en voor de conditie. Ben je erg snel uitgeput? Je zult na een paar weken de hometrainer te gebruiken al verschil merken in je uithoudingsvermogen. Ook is de kans op hartziekten en vaatziekten een stuk kleiner. Verder zet je met een hometrainer veel verschillende spieren aan de slag. Dit zijn onder anderen je kuiten, bovenbenen, rug, maar ook je buikspieren. Verder is het een groot voordeel dat je met een hometrainer overtollig vet verbrand. Voor de mensen die willen afvallen is het dus ook ideaal om een aantal keer per week even gebruik te maken van de hometrainer.

Specificaties Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5

De hometrainer Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5 is een erg handige hometrainer met veel verschillende opties. De hometrainer is een erg professionele uitvoering. Het weerstandssysteem van de Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5 bestaat uit een magnetisch remsysteem en de gebruiker heeft dan ook de mogelijk om het weerstandssysteem handmatig te bedienen. De hometrainer werkt op batterijen en weegt zo’n 52 kilogram. Verder bevat het apparaat een erg handig display. Hierop kun je bijvoorbeeld zien wat je huidige snelheid is, hoeveel calorieën je tot nu toe verbrand hebt en hoe groot de afstand is die je in werkelijkheid gefietst zou hebben. Het display type is een LCD. Verder heeft de hometrainer Life Fitness ICG Indoor Cycle IC5 wieltjes aan de onderkant. Erg handig dus voor als je de hometrainer binnen huis wilt verplaatsen. Dit is slechts een kwestie van duwen of trekken en het zal erg soepel gaan. De hometrainer is volledig verstelbaar. Dit houdt in dat zowel het zadel als het stuur, maar ook de afstand tussen bijvoorbeeld het zadel en het stuur aan te passen zijn. Dit is bijvoorbeeld erg handig als meerdere mensen gebruik zullen maken van de hometrainer. Iedereen heeft dan de mogelijkheid het apparaat afhankelijk van zijn of haar eigen lengte in te stellen. Verder heeft de hometrainer een Poly-V aandrijfriem. De zadel is een sportzadel en wordt als relatief comfortabel ervaren. Daarnaast is er bij het stuur een fleshouder. Erg handig dus voor de dorst gedurende het sporten.

]]>
https://www.guillaumeledent.be/2020/06/12/review-hometrainer-life-fitness-icg-indoor-cycle-ic5/feed/ 0
De roeimachine is het meest ondergewaardeerde onderdeel van de gym https://www.guillaumeledent.be/2020/03/12/de-roeimachine-is-het-meest-ondergewaardeerde-onderdeel-van-de-gym/ https://www.guillaumeledent.be/2020/03/12/de-roeimachine-is-het-meest-ondergewaardeerde-onderdeel-van-de-gym/#respond Thu, 12 Mar 2020 14:45:39 +0000 https://www.guillaumeledent.be/?p=51 Na eindeloze uren op een loopband of stilstaande fiets, heb je er eindelijk genoeg van. Niet langer zullen je trainingen lijken op een versie van een menselijk hamsterwiel, uitgerust met een kleine televisie die blijkbaar enkel af te stemmen is op kookprogramma’s. Je hebt besloten om eindelijk op een roeimachine te trainen. Je voeten zijn vastgebonden, je oordopjes zitten stevig in je oren en je nieuwe playlist staat klaar om te gaan.

Wat nu?

Een van de voordelen van loopbanden en fietsen, is dat ze iets proberen na te bootsen waar we al vertrouwd mee zijn: wandelen, lopen of fietsen. De toegangsdrempels is laag en alles is iets intuïtiever. Dat is niet echt van toepassing bij een roeimachine. Trek je gewoon…? Hoe ver? Hoe hard? We verzamelden enkele tips om je snel op weg te helpen.

Het gaat niet om snelheid

De meeste mensen nemen aan dat hoe sneller je roeit, hoe intenser het wordt. Dat is het niet. De kracht die elke strook genereert is veel belangrijker voor de intensiteit van de training. Als je je energie gebruikt om zo snel mogelijk te roeien, vermoei je je uiteindelijk vrij snel zonder dat je zinvol werk hebt gedaan. Om de intensiteit op te volgen, moet je eigenlijk focussen op het wattage dat je genereert.

Weerstand is belangrijk

Roeien is niet zoals rennen, waarbij de loopband met een bepaalde snelheid ronddraait en je het moet evenaren. De roeimachine geeft alleen terug wat je er zelf instopt, dus als de training makkelijk lijkt, werk je niet hard genoeg. Een nuttig tip om te onthouden is dat elke slag ongeveer 60 procent benen, 30 procent rug en slechts 10 procent armen moet zijn, en dat de ideale verhouding van de tijd voor de aandrijving (de trekkracht) tegenover het herstel (de ontgrendeling) 1:2 is. Denk eraan om je benen te gebruiken om op een explosieve manier te duwen met elke strook, bijna alsof je een squat of een deadlift doet.

De lengte van je strook maakt niet uit

Het is cool dat je heel ver naar voren kunt reiken en heel ver naar achteren kunt trekken, maar als je je concentreert de langst mogelijke stroken, riskeer je overcompressie. Overcompressie is een aandoening die kniepijn veroorzaakt door de belasting over te brengen naar de quads. Hamstrings en bilspieren zijn de grote spieren in je benen, en je wilt dat ze het grote werk doen. Zorg ervoor dat je je core goed opspant als je voorover leunt.

Terug naar de basis

Laat je niet afschrikken door chronische lage rugpijn om de roeimachine te proberen. Wanneer je het goed doet, is het een uitstekende oefening om je rug te versterken terwijl je weinig kans hebt op andere blessures.

]]>
https://www.guillaumeledent.be/2020/03/12/de-roeimachine-is-het-meest-ondergewaardeerde-onderdeel-van-de-gym/feed/ 0
Ray-Ban zonnebrillentrends 2015 https://www.guillaumeledent.be/2014/12/15/ray-ban-zonnebrillentrends-2015/ https://www.guillaumeledent.be/2014/12/15/ray-ban-zonnebrillentrends-2015/#respond Mon, 15 Dec 2014 12:32:41 +0000 http://www.guillaumeledent.be/?p=45 Faciato.nl volgt vanzelfsprekend de modetrends op het gebied van zonnebrillen op de voet. Ray-Ban is al jarenlang één van de koplopers op mode- en trendgebied. We zien dit jaar veel zonnebrillen met gekleurde glazen, geometrische monturen en oversized zonnebrillen. Dit beloven dé trends voor 2015 te worden. Zonnebrillen zijn blikvangers. Maak een statement met jouw Ray-Ban van Faciato.nl!

In 2014 kwam Ray-Ban al met de trendy gekleurde gepolariseerde glazen voor de 3025 Aviator en deze stijl zet nu door in de andere modellen. De fraai gekleurde gepolariseerde spiegelglazen treffen we nu ook aan in de populaire Ray-Ban 3447 Round Metal.

Voorzichtig werden in 2013 bij verschillende modehuizen de duo kleuren in zonnebrillen geïntroduceerd. Ray-Ban heeft die trend ook opgepikt met monturen waarvan de onderkant een andere kleur heeft dan de bovenkant. En ook, iets minder opvallend, monturen waarvan de binnenkant een andere kleur heeft dan de buitenkant. Deze trend is zowel op nieuwe Ray-Ban modellen als op de klassiekers toegepast. De kleuren wisselen van felblauw tot warm bruin. De Wayfarer Color Mix heeft een aantal prachtige voorbeelden hiervan.

In Milaan, Londen en Parijs zijn ook geometrische monturen gespot als trend voor 2015. Naast oversized zonnebrillen zijn ook de kattenogen, dus ellipsvormige monturen vooral bij vrouwen erg populair. Hoewel de zonnebrillen van nu opvallend zijn, scoren de klassieke Aviator (pilotenbril) en Wayfarer modellen van Ray-Ban nog altijd zeer goed. Door hun tijdloze model ben je met zo’n zonnebril immers altijd trendy.

Kijk eens in het uitgebreide assortiment van Faciato.nl!

]]>
https://www.guillaumeledent.be/2014/12/15/ray-ban-zonnebrillentrends-2015/feed/ 0
Tweedehands kleding online https://www.guillaumeledent.be/2014/01/24/tweedehands-kleding-online/ https://www.guillaumeledent.be/2014/01/24/tweedehands-kleding-online/#respond Fri, 24 Jan 2014 08:49:09 +0000 http://www.guillaumeledent.be/?p=36 Vintage, of terwijl tweedehands kleding is erg populair. Maar waar vind je nou de beste tweedehands deals? Je kunt uiteraard vlooienmarkten en vintage winkeltjes af te struinen tot je eindelijk jouw gewilde vintage item hebt gevonden. Het kan een stuk eenvoudiger, namelijk online!

Online vintage shoppen is geen nieuw fenomeen. Toch zijn er sites die het wel erg makkelijk maken om tweedehands kleding te kopen en verkopen! En dan heb ik het niet over Marktplaats maar een nieuwe Nederlandse site genaamd Poppintags.nl. Poppintags focust puur en alleen op het kopen en verkopen van tweedehands kleding. Stel je voor: je zoekt je kledingkast uit en verkoopt de kleding die je niet meer draagt en vervolgens kun je met het verdiende geld zelf tweedehands aankopen doen. Allemaal online en veilig via iDeal.

Er is niet alleen maar een markt voor kleding maar ook andere mode gerelateerde artikelen zoals sieraden, schoenen en tassen. Dus waar wacht je nog op? Verkopen die tweedehands kleding en kom maar op met die vintage finds.

]]>
https://www.guillaumeledent.be/2014/01/24/tweedehands-kleding-online/feed/ 0
Vintage kleding kopen en verkopen op Poppintags https://www.guillaumeledent.be/2014/01/24/vintage-kleding-kopen-en-verkopen-op-poppintags/ https://www.guillaumeledent.be/2014/01/24/vintage-kleding-kopen-en-verkopen-op-poppintags/#respond Fri, 24 Jan 2014 08:13:41 +0000 http://www.guillaumeledent.be/?p=21 Je kent het wel. Je hebt de grote kledingkast schoonmaak achter de rug en vindt het zonde om  al die vintage kleding weg te gooien of gratis weg te doen. Aan de andere kant is het ook weer zoveel moeite om alles op Marktplaats te zetten waarbij je jouw advertenties als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen naar één van de laatste plekken…

Daar is nu de oplossing voor gevonden! Op Poppintags.nl kun je je eigen vintage kleding kopen en verkopen. Je hebt als het ware je eigen kleine vintage kleding webshop binnen Poppintags en kunt gelijk starten met het verkopen van je kleding.

Een account aanmaken gaat super eenvoudig. Jouw vintage kledingwinkel is namelijk gelinkt aan jouw Facebook, wat het naast gemakkelijk ook nog een een stuk betrouwbaarder maakt. Betalingen gaan veilig via iDeal. Simpel en betrouwbaar dus! Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje op Poppintags.nl en start je eigen vintage kleding webshop!

]]>
https://www.guillaumeledent.be/2014/01/24/vintage-kleding-kopen-en-verkopen-op-poppintags/feed/ 0
Tweedehands sieraden via Poppintags.nl https://www.guillaumeledent.be/2014/01/15/tweedehands-sieraden-via-poppintags-nl/ https://www.guillaumeledent.be/2014/01/15/tweedehands-sieraden-via-poppintags-nl/#respond Wed, 15 Jan 2014 13:56:03 +0000 http://guillaumeledent.be/?p=5 Sieraden kunnen behoorlijk prijzig zijn wanneer je houdt van de wat duurdere merken en duurdere materialen als goud en zilver. Gelukkig kan je sieraden ook tweedehands online kopen bij bijvoorbeeld Marktplaats. Het grote probleem met Marktplaats is dat het regelmatig voorkomt dat je te maken hebt met oplichters. Je maakt geld over, maar je tweedehands sieraden krijg je nooit.

Gelukkig is er nu poppintags.nl. Dit tweedehands kleding en accessoire portaal zorgt met een koppeling via Facebook en betalingen via iDeal ervoor dat de kans op oplichting minimaal is. Je koopt immers van ‘echt’ iemand die vrienden heeft en dus daadwerkelijk bestaat.

Wanneer je tweedehands sieraden verkoopt dan is het een kwestie van je armbanden, ringen of kettingen online zetten en wachten. Zodra je iets hebt verkocht krijg je een melding via de mail waarin staat beschreven wat je moet verzenden en aan wie. Zodra je het verkochte sieraad hebt verzonden ontvang je binnen 7 werkdagen het geld direct op je rekening.

]]>
https://www.guillaumeledent.be/2014/01/15/tweedehands-sieraden-via-poppintags-nl/feed/ 0